Grote Club Actie

Succesvolle Grote Club Actie voor Gemini,

Een lastig jaar voor verenigingen, leden, kinderen, ouders, grootouders etc. Iedereen kreeg in de afgelopen maanden op een bepaalde manier te maken met corona. Wij, als, leden konden onze favoriete bezigheid niet uitoefenen. En al zijn de trainingen voor de jeugd gelukkig weer gestart, het is toch (allemaal) anders.

Hoe zorg je dan toch voor een succesvolle Grote Club Actie? Want je wil je vereniging natuurlijk wel helpen aan extra inkomsten, zeker nu! Onze jongste verkopers gingen er gewoon voor. Hetzelfde concept als voorgaande jaren werd ingezet maar dit jaar een enorme opmars van online verkopen. Zagen we vorig jaar 63 loten online verkocht worden dat waren er dit jaar 205! Volgens mij hebben daar een aantal ouders goed mee geholpen, dus dankjewel ouders. In totaal komen we uit op 547 verkochte loten. Dat levert Gemini € 1.280,00 op voor de clubkas en dat kunnen we goed gebruiken in deze tijd.

Iedereen die een lot heeft gekocht of verkocht bedankt voor jullie bijdrage!

GCA 2020 Cheque

PS: We maken kans op € 400,00 extra door een bericht te delen op Facebook en Instagram. Ga naar de pagina van Gemini, volg ons en ‘like’ dit bericht.

Mini ochtend 10-10-2020

Gemini mini ochtend,

Aanstaande zaterdag word in sporthal de Helster een mini ochtend georganiseerd. Het is fijn dat deze wedstrijden door kunnen gaan voor onze jeugdige leden en hun tegenstanders.

Om het één en ander soepel te kunnen laten verlopen staan hieronder enkele aandachtspunten.

 • Er mag helaas geen publiek aanwezig zijn.
 • Houd de RIVM regels in acht en blijf thuis bij klachten.
 • Volg de aanwijzingen op die door de organisatie worden aangegeven.
 • Voor de rijders van de uitspelende teams is er plek op de tribune voor maximaal 2 ouders/verzorgers per team. Het dragen van een mondkapje en 1,5m uit elkaar zitten is verplicht.
 • Het dragen van een mondkapje in de zaal is verplicht als men niet deel neemt aan een wedstrijd en moet wachten op de volgende ronde.

Wij wensen iedereen hele fijne en sportieve wedstrijden toe. Succes allemaal.

Gemini corona protocol

Beste Gemini leden

 

In deze tijd van corona is het niet makkelijk om volleybal op zijn beste manier te beoefenen; met plezier en gezelligheid. Vanwege corona zullen er dan ook van uit Gemini en sporthal De Helster regels opgesteld worden om met z’n allen te kunnen volleyballen.

Graag willen wij iedereen verzoeken met respect om te gaan met leden die er moeite mee hebben, om te komen trainen en wedstrijden te spelen tijdens deze Corona-periode. Laat het zeker zijn dat dit ieders vrije keus is. Als vereniging en teamleden is het dan ook nodig om een zo veilig mogelijk speel terrein te creëren.

Wanneer een teamlid een Corona-test ondergaat, wordt dit aan de rest van het team medegedeeld. Vanuit de GGD wordt verder advies gegeven voor de rest van het team.

 • De volgende algemene regels blijven van kracht:
 • Bij klachten kom je niet naar de training of wedstrijd
 • Pas de hygiëne regels toe
 • Houdt 1,5 meter afstand
 • Vermijd drukte.

Competitie.

Nogmaals niemand mag gedwongen worden om te moeten spelen, ook als er dan niet genoeg zijn voor een wedstrijd.

Uitwedstrijden

Vanwege de 1,5-meter-regel en minimaal gebruik van kantines heeft het geen zin om ver van te voren in de sporthal van de tegenstander aan te komen. Een half uur is voldoende.

Vervoer naar wedstrijden

Gemini heeft besloten geen publiek toe te laten op de tribune tijdens competitiedagen, omdat vanuit de gemeente is bepaald dat er plaats is voor 48 personen op de tribune. Wij gaan deze ruimte gebruiken om bezoekende verenigingen op de tribune te laten wachten totdat hun veld vrij is om te gaan volleyballen. Natuurlijk zijn deze op de tribune ook verplicht 1,5 meter uit elkaar te zitten wanneer men boven de 18 jaar is. Eventueel kunnen de chauffeurs van de bezoekers ook een plaatsje vinden op de tribune.

Extra maatregelen bezoekende vereniging:

 • Niet eerder dan half uur voor wedstrijd aanwezig.
 • Rijdende ouders mogen 15 min. na aanvang wedstrijd de tribune op en 30 min. voor begin volgende ronde de sporthal verlaten. (max. 3 per team).
 • Kinderen komen zelfstandig, onder begeleiding coach weer naar buiten.
 • Ouders wachten buiten of in de auto op de spelers / speelsters.

Wij vragen dan ook onze leden om al in sportkleding (dus niet omkleden) naar de sporthal te komen. Leden van Gemini kunnen dan na de wedstrijd thuis douchen en omkleden. De bezoekers als gast krijgen dan de mogelijkheid om zich om te kleden en eventueel te douchen in de kleedkamers. In de kleedkamers mogen maximaal 11 personen incl. eventueel 4 die douchen. (Er kunnen dus maar 4 personen tegelijkertijd douchen.)Vanwege besmettingsgevaar moeten alle attributen in de zaal constant gereinigd worden. Daarom zullen er in de speelzaal geen banken geplaatst worden.Voor de wedstrijd is er geen fysieke begroeting tussen de teams en scheidsrechter. Wij zijn nieuwsgierig naar de nieuwste manieren van elkaar voor de wedstrijd begroeten zonder elkaar aan te raken. De Nevobo heeft een volgend voorstel.

De coach en wisselspelers staan en houden hierbij de 1,5m regel in acht.

Thuiswedstrijden

Teams reizen vaak met enkele auto’s gezamenlijk naar wedstrijden. Hierbij is het advies om de richtlijnen van de overheid te volgen. Bij personen boven de 13 jaar uit een verschillend huishouden in dezelfde auto is het advies een mondkapje te dragen

Kijk eerst op site van de vereniging waar je naar toe gaat. Daar kunnen de regels staan van de vereniging en betreffende sporthal waar wij ons aan hebben te houden.

 Kan een wedstrijd i.v.m. corona niet doorgaan, geeft dit dan vroegtijdig door aan bij Yvonne Schaap (WTO). Wel is een goede voortgang van de competitie denken we belangrijk.

Line-up aan het begin van de wedstrijd op eigen achterlijn. Op fluitsignaal tegenstander en arbitrage groeten met geklap en veld inlopen.

Line-up aan het eind van de wedstrijd op de 3-meter lijn elkaar groeten/bedanken met geklap.

DWF

Tijdens deze ochtend mogen er bezoekers op de tribune, niet meer dan 48 personen. De opgang is via de gebruikelijke tribune trap, de tribune uitgang is via de andere zijde door de nooduitgang.  De nooduitgangen staan open, in de Helster zal geprobeerd worden netten voor deze deuren te krijgen zodat ballen niet naar buiten kunnen rollen. Iedereen komt al in trainingskleding zodat omkleden minimaal nodig is. Het kan zijn dat er op de kleedkamers andere toegang berichten hangen. bijv. dat op maandag bij thuiswedstrijden van d2 en d5 kleedkamer 4 een dames kleedkamer is.Breng de kantine eigenaren niet in problemen en hou rekening met de regels die daar gelden. Help elkaar en houdt iedereen scherp ook buiten de speelzaal, want een besmetting terug te leiden naar De Helster betekent hoogstwaarschijnlijk 2 a 3 weken geen toegang tot de Helster.

Op de site van de Nevobo staan het protocol voor indoor volleybal. Hierin staan ook de FAQ’s over indoor volleybal. https://www.nevobo.nl/besturen-organiseren/ondersteuning-in-coronatijd/organisatie-indoor-volleybal/

Trainingen 12+ t/m 70+

In de speelzaal mogen er 2 begeleiders per team aanwezig zijn. De begeleiders moeten 1,5 meter uit elkaar blijven naast het veld.

Natuurlijk verwachten wij dat iedereen in de Helster zich houdt de regels en looplijnen zoals door gemeente worden aangegeven en eventuele aanwijzingen opvolgt.

Mini Competitie.

De 2 nooduitgangen in de speelzaal zullen tijdens wedstrijden geopend zijn voor ventilatie doeleinden.

Vanzelfsprekend verwachten wij dat iedereen die komt en moet fluiten zijn eigen fluit bij zich heeft. Dus absoluut niet doorgeven of lenen van elkaar. Ook op teller tafels bij veld zullen wij zorgdragen voor schoonmaakmiddelen.

Ieder team, zowel bezoekend als thuisspelend vult thuis de DWF in. De laptops voor DWF zijn in de wedstrijdruimte op de tribune. Hier is plaats voor 6 mensen. Voor de scheidsrechter en aanvoerders van beide teams is dan ruimte om de uitslag in te voeren. In de wedstrijdruimte is desinfectant aanwezig om de laptops te reinigen na gebruik. Het invoeren van de uitslag mag ook via de smartphone bij het veld.

6e editi van ons Groot Gemini Grastoernooi is een feit

Beste volleyballiefhebbers,

Goed nieuws. De 6e editie van ons Groot Gemini Grastoernooi komt eraan. Traditiegetrouw wordt het toernooi weer georganiseerd door onze vereniging op de laatste zaterdag in juni op het romeinse veld in Elst. Dit jaar 25 juni 2022. Check de website https://gemini-elst.nl/gggt voor meer informatie.

Met ingang van vandaag kan er ook worden ingeschreven via deze link: https://forms.gle/yrzWarci4XsRr55F9

We zijn nog op zoek naar vrijwilligers voor het opbouwen op vrijdag 24 januari 2022 vanaf 19:00 en voor het afbouwen op zaterdag 25 januari 2022 rond 18:00. Vindt je het leuk om even te kopen helpen, spreek dan even een van de leden van de organisatie aan.

Tot vrijdag de 25e juni

Sportieve groet namens organisatie

Jaap van den Broek
Karianne Radstake
Raoul Aagten
Lieke Pals
Mark Wagener
Jochem Turk

 

Start trainingen seizoen 2020-2021

De trainingen bij volleybal vereniging Gemini Elst beginnen weer op maandag 24 augustus 2020. Kijk op het trainingsschema hoe laat en waar je kunt gaan trainen.

Volleybaldames spelen Volleyball Nations League in Apeldoorn!

Op 28, 29 en 30 mei is het zover: de Volleybaldames spelen dan hun eerste wedstrijden van 2019 in Nederland! Oranje komt drie keer in actie in de Volleyball Nations League in het Omnisport in Apeldoorn.

Wat is de Volleyball Nations League?
De Volleyball Nations League is een jaarlijks toernooi voor de zestien beste volleyballlanden van de wereld. Deze landen gaan gedurende vijf weken de strijd met elkaar aan en spelen allemaal één keer tegen elkaar. Na de poulefase vindt de Final Six plaats: de vijf landen met de beste resultaten, plus de organisator van de finale, plaatsen zich hiervoor. Vorig jaar won Amerika het vrouwentoernooi. Nederland behaalde vorig jaar de Final Six, maar verloor vervolgens van China en Brazilië, waardoor het team van bondscoach Jamie Morrisson op de vijfde plek eindigde.

Tegen welke landen komt Oranje in actie in Apeldoorn?
De Volleybaldames komen in de tweede week van de Volleyball Nations League naar het Omnisport in Apeldoorn en zullen de strijd aangaan met Brazilië, Bulgarije en Polen. Niet de minste tegenstanders, het beloven spannende wedstrijden te worden!

Brazilië is op papier de lastigste tegenstander. Het team staat vierde op de wereldranking en werd vorig jaar ook vierde in de Volleyball Nations League.

Bulgarije debuteert dit jaar in de Volleyball Nations League. De ploeg van Ivan Petkov wist in 2018 de CEV European League te winnen, waardoor ze promoveert naar het hoogste niveau.
De laatste tegenstander, Polen, staat niet erg hoog op de wereldranking (26e), maar heeft vorig jaar bewezen wel met de wereldtop mee te kunnen. In 2018 behaalde de Poolse vrouwen een nette achtste plek in de Volleyball Nations League

Hoe ziet het speelschema eruit?
Op 28 t/m 30 mei vecht Nederland samen met Brazilië, Bulgarije en Polen om de punten. Alle vier de landen spelen één keer tegen elkaar. Dat betekent dat er twee wedstrijden per dag gespeeld worden. Hieronder vind je het speelschema:

Dinsdag 28 mei 16.30 uur – Bulgarije vs. Polen
19.30 uur – Nederland vs. Brazilië

Woensdag 29 mei 16.30 uur – Polen vs. Brazilië
19.30 uur – Nederland vs. Bulgarije

Donderdag 30 mei 16.30 uur – Polen vs. Nederland
19.30 uur – Brazilië vs. Bulgarije

Waar kan ik tickets kopen?
Kom jij de Volleybaldames aanmoedigen? Op de eventpagina van de Volleyball Nations League vind je een link naar de ticketshop. Daarnaast vind je op deze pagina extra informatie over het toernooi.

Tip! Ga met je hele team naar een wedstrijd! Het is niet alleen een leuke afsluiter van het seizoen, maar er is ook nog een speciale kortingsactie. Wanneer je met 10 (of meer) personen een wedstrijd gaat, krijg je een kaartje gratis!

Zien we jou op 28, 29 of 30 mei in het Omnisport?

Groot Gemini Grastoernooi

Groot Gemini Grastoernooi

“Lustrum!”

Zaterdag 29 juni 2019

Beste volleybal-liefhebbers,

De 5e editie van het Groot Gemini Grastoernooi komt er aan! De sneeuw ligt nog op het gras maar de organisatie van het mooiste toernooi van Gemini is al weer bij elkaar gekomen. En we gaan er weer een geweldig toernooi van maken en vanwege het lustrum het nog extra aandacht geven!

Het 4 tegen 4 grastoernooi, georganiseerd door volleybalvereniging Gemini uit Elst, vind dit jaar plaats op zaterdag 29 juni 2019 op het Cool Nature veld te Elst.

Binnenkort meer!

Dames 1 bedankt nieuwe sponsor! 

Gemini Dames 1 speelt dit seizoen in een nieuw wedstrijdtenue gesponsord door damesmodezaak bij EVY uit Elst.

De dames zijn flitsend van start gegaan en hebben de eerste drie wedstrijden gewonnen. Ze gaan dit jaar voor een top positie in de promotieklasse en hopen daarmee mee te kunnen doen om de promotieplaatsen naar de 3e divisie. Hopelijk dragen de nieuwe shirts, broekjes en tassen van bij EVY hier een steentje aan bij!

Gezocht

Gemini is dringend op zoek naar vrijwilligers die een steentje willen bijdragen binnen de vereniging. Elke bijdrage die je kunt leveren is meegenomen, om de groep mensen die op dit moment de vereniging draaiende houden te ontlasten.

Vele handen maken licht werk

Heb je ervaring in bestuurlijke functies of hou je van organiseren van diverse activiteiten, feesten of toernooien, meld je hier aan.