Gemini corona protocol

Beste Gemini leden

 

In deze tijd van corona is het niet makkelijk om volleybal op zijn beste manier te beoefenen; met plezier en gezelligheid. Vanwege corona zullen er dan ook van uit Gemini en sporthal De Helster regels opgesteld worden om met z’n allen te kunnen volleyballen.

Graag willen wij iedereen verzoeken met respect om te gaan met leden die er moeite mee hebben, om te komen trainen en wedstrijden te spelen tijdens deze Corona-periode. Laat het zeker zijn dat dit ieders vrije keus is. Als vereniging en teamleden is het dan ook nodig om een zo veilig mogelijk speel terrein te creëren.

Wanneer een teamlid een Corona-test ondergaat, wordt dit aan de rest van het team medegedeeld. Vanuit de GGD wordt verder advies gegeven voor de rest van het team.

  • De volgende algemene regels blijven van kracht:
  • Bij klachten kom je niet naar de training of wedstrijd
  • Pas de hygiëne regels toe
  • Houdt 1,5 meter afstand
  • Vermijd drukte.

Competitie.

Nogmaals niemand mag gedwongen worden om te moeten spelen, ook als er dan niet genoeg zijn voor een wedstrijd.

Uitwedstrijden

Vanwege de 1,5-meter-regel en minimaal gebruik van kantines heeft het geen zin om ver van te voren in de sporthal van de tegenstander aan te komen. Een half uur is voldoende.

Vervoer naar wedstrijden

Gemini heeft besloten geen publiek toe te laten op de tribune tijdens competitiedagen, omdat vanuit de gemeente is bepaald dat er plaats is voor 48 personen op de tribune. Wij gaan deze ruimte gebruiken om bezoekende verenigingen op de tribune te laten wachten totdat hun veld vrij is om te gaan volleyballen. Natuurlijk zijn deze op de tribune ook verplicht 1,5 meter uit elkaar te zitten wanneer men boven de 18 jaar is. Eventueel kunnen de chauffeurs van de bezoekers ook een plaatsje vinden op de tribune.

Extra maatregelen bezoekende vereniging:

  • Niet eerder dan half uur voor wedstrijd aanwezig.
  • Rijdende ouders mogen 15 min. na aanvang wedstrijd de tribune op en 30 min. voor begin volgende ronde de sporthal verlaten. (max. 3 per team).
  • Kinderen komen zelfstandig, onder begeleiding coach weer naar buiten.
  • Ouders wachten buiten of in de auto op de spelers / speelsters.

Wij vragen dan ook onze leden om al in sportkleding (dus niet omkleden) naar de sporthal te komen. Leden van Gemini kunnen dan na de wedstrijd thuis douchen en omkleden. De bezoekers als gast krijgen dan de mogelijkheid om zich om te kleden en eventueel te douchen in de kleedkamers. In de kleedkamers mogen maximaal 11 personen incl. eventueel 4 die douchen. (Er kunnen dus maar 4 personen tegelijkertijd douchen.)Vanwege besmettingsgevaar moeten alle attributen in de zaal constant gereinigd worden. Daarom zullen er in de speelzaal geen banken geplaatst worden.Voor de wedstrijd is er geen fysieke begroeting tussen de teams en scheidsrechter. Wij zijn nieuwsgierig naar de nieuwste manieren van elkaar voor de wedstrijd begroeten zonder elkaar aan te raken. De Nevobo heeft een volgend voorstel.

De coach en wisselspelers staan en houden hierbij de 1,5m regel in acht.

Thuiswedstrijden

Teams reizen vaak met enkele auto’s gezamenlijk naar wedstrijden. Hierbij is het advies om de richtlijnen van de overheid te volgen. Bij personen boven de 13 jaar uit een verschillend huishouden in dezelfde auto is het advies een mondkapje te dragen

Kijk eerst op site van de vereniging waar je naar toe gaat. Daar kunnen de regels staan van de vereniging en betreffende sporthal waar wij ons aan hebben te houden.

 Kan een wedstrijd i.v.m. corona niet doorgaan, geeft dit dan vroegtijdig door aan bij Yvonne Schaap (WTO). Wel is een goede voortgang van de competitie denken we belangrijk.

Line-up aan het begin van de wedstrijd op eigen achterlijn. Op fluitsignaal tegenstander en arbitrage groeten met geklap en veld inlopen.

Line-up aan het eind van de wedstrijd op de 3-meter lijn elkaar groeten/bedanken met geklap.

DWF

Tijdens deze ochtend mogen er bezoekers op de tribune, niet meer dan 48 personen. De opgang is via de gebruikelijke tribune trap, de tribune uitgang is via de andere zijde door de nooduitgang.  De nooduitgangen staan open, in de Helster zal geprobeerd worden netten voor deze deuren te krijgen zodat ballen niet naar buiten kunnen rollen. Iedereen komt al in trainingskleding zodat omkleden minimaal nodig is. Het kan zijn dat er op de kleedkamers andere toegang berichten hangen. bijv. dat op maandag bij thuiswedstrijden van d2 en d5 kleedkamer 4 een dames kleedkamer is.Breng de kantine eigenaren niet in problemen en hou rekening met de regels die daar gelden. Help elkaar en houdt iedereen scherp ook buiten de speelzaal, want een besmetting terug te leiden naar De Helster betekent hoogstwaarschijnlijk 2 a 3 weken geen toegang tot de Helster.

Op de site van de Nevobo staan het protocol voor indoor volleybal. Hierin staan ook de FAQ’s over indoor volleybal. https://www.nevobo.nl/besturen-organiseren/ondersteuning-in-coronatijd/organisatie-indoor-volleybal/

Trainingen 12+ t/m 70+

In de speelzaal mogen er 2 begeleiders per team aanwezig zijn. De begeleiders moeten 1,5 meter uit elkaar blijven naast het veld.

Natuurlijk verwachten wij dat iedereen in de Helster zich houdt de regels en looplijnen zoals door gemeente worden aangegeven en eventuele aanwijzingen opvolgt.

Mini Competitie.

De 2 nooduitgangen in de speelzaal zullen tijdens wedstrijden geopend zijn voor ventilatie doeleinden.

Vanzelfsprekend verwachten wij dat iedereen die komt en moet fluiten zijn eigen fluit bij zich heeft. Dus absoluut niet doorgeven of lenen van elkaar. Ook op teller tafels bij veld zullen wij zorgdragen voor schoonmaakmiddelen.

Ieder team, zowel bezoekend als thuisspelend vult thuis de DWF in. De laptops voor DWF zijn in de wedstrijdruimte op de tribune. Hier is plaats voor 6 mensen. Voor de scheidsrechter en aanvoerders van beide teams is dan ruimte om de uitslag in te voeren. In de wedstrijdruimte is desinfectant aanwezig om de laptops te reinigen na gebruik. Het invoeren van de uitslag mag ook via de smartphone bij het veld.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord